Kachels

Kachels zijn onder te verdelen in GAS- en HOUT gestookte modellen.

Gaskachels

Gasgestookte modellen zijn er met een openverbranding en een gesloten verbranding. Deze kachels hebben altijd een rookkanaal nodig, ook al is dit maar een pijp direct door de gevel. Bij woningen met mechanische ventilatie moet u zelfs kiezen voor een kachel met een gesloten verbranding. Alleen zo bent u er zeker van dat alle schadelijke gassen via het rookkanaal worden afgevoerd en niet de woonkamer in komen.

Allesbranders

Door deze term zetten we gelijk een streep! Allesbranders bestaan niet, we spreken tegenwoordig alleen nog maar over HOUT kachels. Dit zijn energie bewuste kachels en voldoen aan de strenge emissie eisen welke door de EU gesteld worden. Het verbranden van afval lees: oude schoenen, melkpakken, bedrukt papier e.d. kan echt niet. U zult begrijpen dat we daarom ook niet meer kunnen spreken over allesbranders.

De houtkachels zijn er met een openverbranding en een gesloten verbranding. Bij een openverbranding onttrekt de kachel de zuurstof uit de woonkamer en bij een gesloten verbranding staat de kachel aangesloten op de buitenlucht. Bijna alle kachels hebben de mogelijkheid om via de boven alsmede via de achterkant te worden aangesloten op het rookkanaal. Soms is een kachel om te bouwen en soms moet u vooraf bij het bestellen een keuze maken.

De kachels zijn er in vele vormen, stijlen en uitvoeringen…voor ieder wat wils! © Van Alphen Openhaarden -- 2010 -- Designed B