Interfocus Universal
Universal 6-85 Barbas

Openhaarden

Openhaarden zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Hout- of Gas gestookt, open of gesloten. Bij hout toestellen moet het rookkanaal altijd boven het hoogste punt van het dak uit komen. Alleen op deze manier zal de "rookoverlast" buiten beperkt blijven en zal uw openhaard goed trekken. Het is echter wel noodzakelijk de afmetingen van uw openhaard af te stemmen op de diameter van uw bestaande rookkanaal. Heeft u nog geen rookkanaal?, dan is het belangrijk een rookkanaal met een juiste diameter te laten plaatsen. Wij plaatsen altijd een rookkanaal van RVS dubbelwandige buizen voorzien van een TNO keurmerk.

Bij open toestellen is maatwerk bijna altijd noodzakelijk, er zijn nog maar een beperkt aantal fabrikanten welke standaard toestellen in het leveringsprogramma hebben. Wanneer we kijken naar gesloten toestellen zien we dat maatwerk bijna niet mogelijk is, hierbij gebruiken we altijd standaard producten welke bij de diverse topmerken worden aangeboden. In overleg met u wordt er gekozen voor een merk en uitvoering om zo de haard van uw dromen te realiseren. Waarbij we dus met een standaard product toch maatwerk maken.

Bij gesloten toestellen kunt u rekenen op een milieu verantwoorde manier van stoken. Het rendement van gesloten haarden ligt vaak rond de 80%. Door de steeds toenemende druk vanuit de Europese Unie gaan de gesloten toestellen een steeds hoger rendement krijgen en zal de uitstoot van fijn stof steeds verder worden geminimaliseerd. Bij gas toestellen zien we ook open versies en gesloten versies. Ook hierbij geldt dat er bij open uitvoeringen bijna altijd maatwerk achterwanden worden geplaatst. Indien uw woning is voorzien van een mechanische ventilatie dient u rekening te houden met een rookgasventilator welke een koppeling heeft met het gasvuur. Alleen op deze manier is het toegestaan een open gashaard te laten plaatsen in uw woning. Bij gesloten gashaarden heeft u echter geen ventilator nodig en kunt u zelfs door de gevel of dak van uw uitbouw een rookkanaal laten plaatsen. Het bijzondere van dit gesloten systeem is dat het rookkanaal een eigen luchttoevoer naar het toestel heeft en dit onafhankelijk van de luchthuishouding in het vertrek kan functioneren. Het “nadeel” is dat we alleen kunnen kiezen uit het standaard programma van de fabrikanten. Gelukkig is het aanbod tegenwoordig dusdanig dat er altijd wel een passend model te leveren is. Tijdens een bezoek aan de showroom nemen we graag de mogelijkheden voor uw situatie door zodat uw openhaard aan alle verwachtingen zal voldoen.

Welke keuze u ook maakt, wij zorgen altijd voor de kwaliteit!!

Ondertussen nieuwsgierig geworden naar hoe het bouwen van een schouw ongeveer te werk gaat? Kijk dan dit korte filmpje: