Schouwen

Schouwen zijn er in vele soorten, maten en materialen. We helpen u graag bij het maken van uw keuze en leggen hieronder al wat basis begrippen uit.

Om grofweg een splitsing te maken kunnen we de schouwen onderverdelen in drie varianten. Een VOORZET-, HALF OMLOPEND of HELEMAAL OMLOPENDE schouw.

Bijna alle natuursteenschouwen zijn in deze drie varianten leverbaar en dan nog eens in diverse steensoorten van licht tot donker en van grove tot fijne afwerking. Iedere steensoort heeft zo zijn eigenschappen en bijpassende charmes, hetgeen een natuursteenschouw altijd uniek maakt.

De schouwen welke wij verkopen zijn allemaal nieuw geproduceerde schouwen ook al lijkt het soms een oude schouw. Het is dan ook mogelijk maatwerk te leveren zonder dat dit veel duurder zal zijn dan de standaard uitvoeringen.

Heeft u altijd al de wens gehad uw familie wapen in de schouw te laten maken?, bij ons kan dit!! (Vraag naar de mogelijkheden in de showroom)

Een ander voordeel van maatwerkschouwen is dat altijd uw openhaard in de schouw past zonder andere afwerkingsmaterialen te moeten gebruiken. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat uw openhaard en schouw een “plaatje” wordt